• دسته‌بندی نشده
  • 0

تولید فراورده های خام دامی در یزد تحت کنترل دامپزشکی است

به گزارش باشگاه خدمات رفاهی هلال احمر به نقل از روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد ، محمدرضا متوسل الحسینی افزود: یکی از حوزه های مهم عملکردی دامپزشکی حوزه نظارت بر بهداشت عمومی است.
وی اضافه کرد: کارشناسان این اداره کل تمامی فرایندهای استحصال ، حمل و نقل و توزیع فراورده های خام دامی را از نظر بهداشتی کنترل می کند.
وی یادآور شد: این نظارت ها در سطوح مختلف از جمله کشتارگاه های دام و طیور توسط دامپزشکان ناظر انجام می شود تا از خروجی بهداشتی و کنترل شده محصول اطمینان حاصل شود.
وی با بیان پیام« نظارت دامپزشکی از مزرعه تا سفره » به عملکرد شاخص لیبل گذاری لاشه ها و لفاف گذاری مرغ اشاره کرد و افزود: این اقدام امکان تاریخ و بارکد گذاری و ردیابی محصول را فراهم کرده و باعث ارتقا کیفیت نظارت شده است .
متوسل الحسینی اظهار کرد : در 2ماهه اول سال97 ، 32 هزار و 808 رأس دام در کشتارگاه های استان مورد نظارت بهداشتی قرار گرفته و هزار و 297کیلو گرم لاشه و آلایش به دلایل بهداشتی از چرخه مصرف حذف شد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه توزیع ، نگهداری و عرضه فراورده های خام دامی 10 هزار و 631 مورد بازدید انجام شد و253 مورد غیر بهداشتی در سطوح مختلف مورد تذکر و آموزش قرار گرفت.
به گفته وی در این بازرسی ها 10 هزار و 597 کیلوگرم فراورده خام دامی جهت قضاوت ضبط و پس از 178 مورد نمونه برداری و انجام آزمایش مربوطه ، 9 هزار و 648 کیلوگرم از موارد ضبطی معدوم و 26 مورد پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارجاع شد.
معاون اداره کل دامپزشکی استان یزد در ادامه یادآور شد: در حوزه طیور از یک میلیون و 149 هزار قطعه طیور کشتاری، فرایندهای نظارت بهداشتی در کشتارگاه ها 16 هزار و 203 قطعه لاشه غیر بهداشتی از ورود به چرخه مصرفی شهروندان خارج شد .
به گفته وی یزد همانگونه که در ایجاد و توسعه صنعت پرورش بلدرچین در کشور پیشتاز است، اولین استانی است که در زمینه صنعتی کردن کشتار بلدرچین و کبک نیزگام برداشته به شکلی که در حال حاضر کشتارگاه های اختصاصی کبک و بلدرچین در استان یزد توان سرویس دهی به سایر استان ها را نیز داراست.
همچنین مسئول امور کشتارگاه های اداره کل دامپزشکی یزد گفت : پیش سردگذاری تمامی لاشه ها در کشتارگاه ها جهت مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان ادامه دارد.
سید مهدی موسوی پور گفت: با شروع فصل گرما و آغاز رشد و فعالیت کنه و انگل های خارجی بدن دام به عنوان انتقال دهنده ویروس تب کریمه کنگو، طبق برنامه روتین مقابله و پیشگیری ، تشدید نظارت ها و آگاهی رسانی به افراد در معرض خطر در دستور کار دامپزشکی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: با وجود خطرناک بودن این بیماری در جمعیت انسانی، کنترل آن با رعایت فرایند بهداشتی و امنیت زیستی و اطلاع رسانی و آموزش به افراد در معرض خطر و مرتبطین با دامپروری، کشتار، استحصال گوشت قرمز و نیز انجام فرایند پیش سرد گذاری لاشه ها در کشتارگاه های دامی ، امکان پذیر است.
این مسئول با اشاره به اینکه فرایند پیش سردگذاری لاشه ها که در تمام کشتارگاه های دام استان انجام می شود به مردم اطمینان خاطر داد که انجام صحیح و کامل دوره 24 ساعته پیش سردگذاری درکشتارگاه ها، سبب می شود، تمام ویروس های بیماری زا از جمله ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در لاشه ها از بین برود.
موسوی پور با تاکید بر آنکه محصول شناسنامه دار، نشانه نظارت کامل است، از مردم خواست هنگام خرید به مهر و لیبل لاشه دقت کرده و از ذبح دام غیرمجاز و خریداری لاشه گرم و همچنین بدون پیشینه مشخص خودداری کنند .
2047/

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *